Header

❤ Den här bloggen innehåller affiliatelänkar. Genom att handla via dom stödjer du att den ska finnas kvar

Nu är det hysteriska lussebullehetsätandet över för denna gång men i år blev jag faktiskt bortskämd med annat också; egengjorda saffransbiscotti från svärmor och praliner med hasselnötter och saffranskola som mamma gjort själv. Så gott!! 😍

Tänkte att jag måste bara få visa upp dom och skryta lite och samtidigt dela recepten till er som inte fått nog av julgodis eller för er som vill spara dom till nästa jul ❤ Eller kanske perfekta att göra och förpacka lite lyxigt och ge bort till värden på nyårsfirandet? 😃

Recept veganska hasselnötstoppar

  1. Rosta hasselnötter i torr stekpanna.
  2. Låt svalna
  3. Rulla runt så det mesta av skalen lossnar.
  4. Finhacka nötterna - men spar så många hela som du ska göra praliner.
  5. Smält 1 kaka ljus vegansk choklad och några bitar mörk. (i micro eller med vattenbad)
  6. Blanda i de hackade nötterna och rör om.
  7. Lägg upp smeten i formar, stoppa i en hel hasselnöt i varje pralin.
  8. Låt svalna.
  9. Tugga och njut🙏

Recept vegansk saffranskola

Du behöver:

  • 1,5 dl sojagrädde (jag använder Alpro)
  • 25 gr margarin
  • 1,5 dl socker
  • 3/4 dl sirap
  • 2 påsar saffran

Gör såhär:
  1. Blanda i en kastrull.
  2. Koka under omrörning antingen tills kolan är 129 grader eller till den har önskad konsistens i kulprovet.

Likes

Comments