Den här bloggen innehåller affiliatelänkar - när du handlar via dom stödjer du mitt arbete med bloggen men det kostar inget extra för dig 💛

BUS - test : 5 veganska brun utan sol mousse med före och efter-bilder

Innehåller affiliatelänkar - genom att handla via dom stödjer du mitt arbete med inläggen 💛

Så nu har jag under ett par månaders tid testat 5 olika brun utan sol-mousser och nu är jag ÄNTLIGEN klar - lite senare än jag hade velat men sommaren kom så plötsligt. En del av er har säkert redan hunnit införskaffa er BUS men jag hoppas att ni andra kan få hjälp och guidning av mitt test.

Följande BUS-mousser ingår i testetFörst vill jag bara säga att det är sjuuukt svårt att få färgerna rättvisa på bild eftersom det skiljer så mycket i olika ljus - därför rekommenderar jag er att inte lägga så mycket vikt vid dom enskilda bilderna utan mer på bilderna där alla är samlade i exakt samma ljus, så kan ni jämföra nyanser och tonerna i relation till varandra.

Dom bilderna är också dom som jag tycker stämmer bäst överens med verkligheten.

Andra saker som är värda att veta:
  • Den enda jag använt tidigare är Cocoa Brown.
  • Jag hade alla på huden i 6 timmar innan dusch eftersom alla hade 6 timmar inom sitt tidsspann förutom Cocoa Brown som bara har 1-3 men är allmänt känd för att behöva MÅNGA timmar.
  • Jag behöll mitt ena (otatuerade) ben o-busat så att vi kan jämföra skillnaden
  • Jag har inte gjort något för att försöka behålla färgerna utan duschat ordentligt och kört på precis som vanligt. Har t.om skrubbat ordentligt på både Tanify och Tan Can för att det är dags för nästa testobjekt.
  • Alla bilder är 100% oredigerade.

Min inställning till brun utan sol

Jag ÄLSKAR att sola solarium så föredrar det alla gånger MEN eftersom det är skadligt så vore det ju grymt att kunna använda BUS istället. Det som tar emot är såklart att färgen kan bli onaturlig och orange, att det är omständigt + doften.
snygg nyans, kort verkningstid och god doft står högst på önskelistan. Och lång hållbarhet förstås! Eftersom solarium ändå är dyrt så spelar priset mindre roll här faktiskt. Så, nu kör vi! 😃

Här är dom precis applicerade och har inte hunnit verka något

Alla BUS-mousser har rekommenderad verkningstid på sex timmar i sitt tidsspann utom Cocoa Brown som borde ha flest av dom alla - här ser ni vad som är rekommenderat för respektive sort.

Efter 6 timmar👆

3 dagar senare 👆

Efter 3 dagar👆

Efter en vecka 👆

Efter en vecka 👆 - som ni ser är Cocoa Brown och Million Dollar Tan helt borta och det är dags att fylla på för dom andra.

Nackdelar med Brun utan sol - att det blir fult vid händer och fingrar + att en måste vara försiktig under verkningsgraden, sådär som på bild nr 2 kan det blir när en diskar t.ex. Och vem kan/vill sitta still på en stol i 6 timmar i sträck en gång i veckan liksom?

Cocoa Brown

Först ut är Cocoa Brown! Jag använde samma flaska jag hade förra sommaren och tänkte först WTF den här var ju enkel att applicera?! Nu var det istället helt omöjligt hur mycket jag än kämpade. Så en liten heads up - spara inte överbliven Cocoa Brown till sommaren efter.

Jag har bara testat Cocoa Browns 1 hour tan men här är min syster med Cocoa Brown 1 hour mousse DARK shade" - visst är nyansen så himla fin??

Själv tog jag ingen bild direkt efter - vill ni se såna hittar ni många av dom HÄR från förra årets Cocoa Brown-test. Det blir väldigt mycket färg vid applicering, men...

Redan vid första duschen försvinner typ ALLT - såhär blekt var det redan dagen efter vid bara sex timmars verkningstid. Tidigare har jag haft den på i 12-15 timmar och då blir hållbarheten bättre, men liksom vem orkar det projektet? 😖 Planera livet efter det, bädda rent i sängen, gå runt och osa BUS-doft i en evighet...

Visst, den är SNYGG och ger mycket färg vid applicering - så som en "wash off" så är den ju grym och för det priset kan den ju gott och väl vara en tillfällig mousse som bara funkar till nästa dusch - om en inte, som jag, känner mig ofräsch med BUS och därför inte skulle vilja ha det dom tillfällen jag ska vara snygg. Syrran däremot som inte är så känslig tycker det är kalas och att snygga till sig med Cocoa Brown innan festen 😃

Doften har dom förresten lyckats maskera väldigt bra vid applicering men senare när en blir lite varm osar den klassiska BUS-doften fram litegrann. För den okänslige är den nog inget som stör men för mig som är doftkänslig så känner jag mig obekväm med den.

Det här är resultatet efter 3 dagar. Helt väck. Tidigare gånger när jag haft den på i 12-15 timmar så har det dock varit färg kvar den tredje dagen. Så det handlar om att ha Cocoa Brown så länge en bara pallar för en så hållbart resultat som möjligt. Den sitter väldigt ytligt och tar lång tid innan den når på djupet.

Som alternativ till solarium så går den bort för mig. Vidare till nästa kanditat!

Million Dollar Tan

Million Dollar Tan var helt ny för mig och första intrycket var att jag gillar den söta flaskan. Doften är helt okej och den är enkel att applicera förutom att konsistensen är lite för rinnig och färgen är för svag, och kanske inte den snyggaste tonen heller. Blir tveksam till hållbarheten...

..med all rätt då det här är två dagar efter. Nu är ljuset lite "luddigt" och jag borde haft bättre bilder men ni ser att jag är ju inte lika lysigt blek som på vänsterbenet men jag är ju inte så värst brun heller. Inte värt projektet som en BUS-omgång innebär. Next...

Tan Can

Yay, första brunutansolen som jag inte känner mig ofräsch eller obekväm med på. Med andra BUS-ar har jag velat duscha av mig dom så fort som möjligt Tan Can upplevde jag inte så. Väldigt nice. Blev väldigt nöjd med doften också, luktar bara svaaagt av klassisk busdoft men ingenting som besvärar.

Till skillnad från Cocoa Brown och Million Dollar Tan (den senaste är tydligen en gradvis som man ska bygga upp) så får man här en färdig bränna 😍 Nyansen är väldigt snygg vid applicering - antecknade att "wow, är som när jag är nöjd efter jag solat solarium" (vilket är toppbetyget från mig) men med tiden utvecklas den till att gå snäppet mer mot gultonat, men det verkar som att alla BUS-sorter blir så?

Försvann inte mycket alls i duschen, bara ett tunt lager så kände direkt att den verkar ha gått in på djupet. Fick KÄMPA och skrubba bort den för att hinna med nästa kanditat!

(PS. Trodde först att Tan Can var kass men det var vanten som var helt värdelös och bara sabbade, så KÖP INTE den. Längst ner i inlägget kommer jag tipsa om den absolut bästa!)

Dagen efter applicering:

Efter 9 dagar och 3 REJÄLT envisa skrubbningar där jag kämpade för att få bort färgen inför nästa testobjekt:

Tanify

JÄVLAR vad mörk! Blev nästan lite lyrisk över vilken rejäl och SNYGG bränna jag fick, men den var lite meckig att applicera - antagligen för att jag själv är lysblek och därför blir alla små missar så tydliga så jag fick hålla på och efterjustera en del. VÄLDIGT svårt att få den snygg vid händerna.

Kändes som att den satt väldigt ytligt precis som Cocoa Brown men nog gick den in på djupet - hållbarheten är ju GRYM, tråkigt nog FÖR grym... Läs mer nedan.

Dessa ovan är tagna efter 3 dagar och 3 duschar så WOHOO för nyansen är ju dessutom JÄVLIGT snygg! MEN.. På mig som var väldigt blek blev det inte alls så bra som det ser ut här. Den var väldigt svår att få jämn - det gällde att vara jävligt snabb vid appliceringen för hann den torka några sekunder på ett område så var det kört sen.

Och ännu värre - den försvann väldigt ojämnt. I skrivande stund har det gått minst ett par veckor sen jag testade Tanify och jag har fortfarande mycket jättefula rester kvar som vägrar gå bort hur mycket jag än skrubbar. Och det är fan ett stort minus!
Så den dösnygga nyansen till trots tänker jag inte använda Tanify igen.

Tanify efter 10 dagar. För den som är mörkare i huden naturligt kanske den här är GRYM, iochmed att den smälter in bättre i den naturliga hudfärgen då och resterna inte syns så tydligt och det inte kan bli lika ojämnt som när ens egna hud är lysblek.

St Tropez

St Tropez har väldigt naturlig nyans, är lätt att applicera och har ingen besvärande doft alls. Känner mig inte obekväm/ofräsch med den på kroppen. Enda minuset är att hållbarheten inte är den bästa. Hade hållbarheten varit lika bra som Tan Cans så hade St Tropez blivit en överlägsen vinnare.

Har inte så mycket att säga om St Tropez faktiskt, inte för att den är sist ut här i inlägget utan jag hade faktiskt väldigt få anteckningar om just St Tropez. Den är bara bra liksom. Jo - den är nog bäst doftmässigt!

St Tropez efter en vecka

Tan Can vs St Tropez

Mina favoriter blev överlägset Tan Can och St Tropez. Inga besvärande dofter alls, snygga nyanser, enkla att få jämna. Skillnaden mellan dom är att Tan Can har mycket bättre hållbarhet men St Tropez har en något naturligare nyans. Just nu har jag Tan Can på ena halvan av kroppen och St Tropez på den andra och det ser inte konstigt ut så dom är ganska lika i tonerna ändå.

Alltså ser ni handlederna/händerna.. Jag misslyckas ALLTID. Har ni nå knep? 🙌

Fortsättning följer...

Jag kommer att fortsätta använda både Tan Can och St Tropez och utvärdera skillnaden mellan dom - bland annat vill jag jämföra resultatet av att ha dom i ansiktet men också vilken som funkar bäst med kortare verkningstid.
Jag vill utforska fler saker ur bådas sortiment men framförallt vill jag hitta en bra vegansk "wash off" som jag kan smörja på lite akut sådär. Har ni tips på nån bra sort? 😃

Viktigt tips!!

Jag har testat 5 olika appliceringsvantar; Cocoa Browns, St Tropez, Minetan, Tan Can och Million Dollar Tan och Tan Cans var kass, övriga funkar medan Million Dollar Tans är GRYYYM! Den är i ett helt annat material och resultatet blir SÅ BRA. Så ska man ge BUS en ärlig chans så rekommenderar jag starkt deras vante!

Dessutom får man förutom den stora till kroppen också en liten till ansiktet 😍 Och båda levereras i en snygg påse som man kan förvara dom i - något jag annars haft bekymmer med och därför har dom fått ligga framme. Setet kostar 229 kr hos Lyko men är väl värda pengarna, ni hittar dom här.

OBS! Endast veganska tips sen Oktober 2018

Gillar

Kommentarer

jossihanna
jossihanna,
ett tips är att sova med bus så slipper man vara rädd att förstöra det under verkningstiden. jag sover alltid med det (jag har st tropez dark) och drar bara på mig en pyjamas med långa ben och ärmar när den har torkat in på huden så att det inte blir fläckar på sängkläderna. duscha sen av på morgonen 👌🏽😘
nouw.com/jossihanna
Ulrika
Ulrika,
Mycket bra och välarbetat test av brun utan sol, tack så mycket!!!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229