Den här bloggen innehåller affiliatelänkar - när du handlar via dom stödjer du mitt arbete med bloggen men det kostar inget extra för dig 💛

En fridfull latmask - mitt nya mål

Jag har typ suttit i soffan hela dagen, i myskläder, med en filt runt mig. Håret slarvigt i en knut på huvudet, laptopen i knät. Hinkar i mig mitt knark, Pepsi Max. Äter lite dadelsnickers, slösurfar. Med en rusande stress inom mig för att jag BORDE göra något "värt", få saker gjorda innan jag förtjänar att sjunka ihop i soffan.

Idag har jag verkligen ingen energi alls. Reser mig, går in i något rum för att ta tag i något, men min Sims-energimätare är på 0 så jag sjunker ner i soffan igen.

Satte på en tvättmaskin direkt när jag gick upp imorse, plockade i och ur diskmaskinen, tog hand om tvätt, hängde nya tvätten. Det är så jag gör, försöker hinna göra saker direkt innan energin rinner av mig helt. För jag vet ju så säkert att den alltid gör det, och alldeles för fort.

Har haft en att göra-lista som jag skrev när jag gick på ledighet i torsdags. TRE hela dagar på mig, nu ska jag vara effektiv och få massor gjort, tänkte lilla optimistiska, naiva jag. 🤪

Jag har bockat av EN av 13 saker... Det är allt min kraft räckt till. Men det är ju faktiskt en dag imorgon också, så nu tänker jag försöka få stopp på stressbruset inuti mig och vila både fysiskt och psykiskt - det är ju huvudet som behöver vila egentligen. För får jag riktig vila, då kanske jag har ork imorgon?

Jag vill bli en fridfull latmask
. Kunna ligga på soffan och bara NJUTA av att göra det. Släppa allt till morgondagen. Sådär som karlar kan helt naturligt. Min erkände precis att han tänkt "äh, det är en dag imorgon också" i 9 veckor nu och skjutit upp att göra något vettigt. Inte speciellt bekymrad över det utan resonerar som så att "ja men man jobbar ju i veckorna, klart man blir trött på helgen". Så enkelt?

Eftersom jag har nedsatt kapacitet har jag inga höga krav på mig själv förutom att orka jobba; men jag vill åtminstone kunna ha ett rent och hyfsat städat hem, inte bo i en stor, nyrenoverad knarkarkvart där polisen alltid precis varit och gjort en hänsynslös razzia.

Min kloka man gav mig ett råd nyss; "bestäm dig för att 1 timme imorgon gör du det viktigaste på din att göra-lista, resten rör du dig bara mellan soffan och köket, helt utan krav."

Låter som en bra plan. Är jag effektiv hinner jag det mesta på en timme. Och nu kanske huvudet kan få lite ro, om jag har tur.
Blir silverschampoo i mitt lysorangea hår, en dusch och bädda rent sängen som blir dagens sista ansträngningar, annars bara vila, med gott samvete. Det är en dag imorgon också. 😉

Nån annan som är som jag? Era tankar?

Trött tjej i soffan, en annan trött dag 😴 I min ljuvliga badrock som förtjänar ett helt eget inlägg nån gång framöver 🥰

OBS! Endast veganska tips sen Oktober 2018

Gillar

Kommentarer

Gratisegott
Gratisegott,
Jag är exakt likadan jag orkar knappt göra saker orsak mina diagnoser så 1-2 timmsr om dagen passar mig bra sen orkar jag inte mer förutom att jobba frpn 11.30- 14.30 sen hem greja!
nouw.com/gratisegott
hannahsolina
hannahsolina,
Skönt att höra att man inte är ensam om att ha så begränsat med ork, ofta känns det som att verkligen ALLA andra klarar och orkar allt. Men har man diagnoser så ser ju livet lite annorlunda ut, på flera sätt... Tack för att du skrev! 💕
nouw.com/hannahsolina
Gratisegott
Gratisegott,
Precis, dessutom sa min läkare efter utmaning att jag ska unvika göra 100 saker på en dag!
nouw.com/gratisegott
Gratisegott
Gratisegott,
Utmattning inte utmaning
nouw.com/gratisegott
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229