Den här bloggen innehåller affiliatelänkar - när du handlar via dom stödjer du mitt arbete med bloggen men det kostar inget extra för dig 💛

Test highlighter + solpuder från Wet n Wild

I samarbete med Svensk Hälsokost

Jag gillar ju som ni vet Wet n Wild och tack vare Svensk Hälsokost har jag fått möjligheten att testa ett par saker som jag inte provat än. Jag som blir väldigt blek och tråkig i hyn på vintern gillar att få mer glow med hjälp av highlighter och lite färg med solpuder - men när man är blek är det extra viktigt att solpudret har en bra nyans så att man inte ser orange ut.

Jag visste inte ens att Svensk Hälsokost sålde smink men dom har ett helt gäng olika varumärken på sin sida och många veganska och miljövänliga sminkprodukter. Jag ser ekologiskt som en stor bonus men för mig är ju det viktigaste att det inte är djurtestat, annars går det bort direkt för min del.

Dom har faktiskt mycket bra just ansiktssmink - här hittar ni bronzepuder , foundation och vanligt puder.

Leveransen var snabb och smidig och nu är dom här så jag har testat båda under några dagar. Jag har valt att använda helt oredigerade bilder i det här inlägget för att recensionen ska bli så rättvis som möjligt - så att ni ser precis rätta nyanserna. Scrolla neråt så får ni veta mer om dom! 😃 Och se vad som står i slutet av inlägget 😍

Wet n Wild coloricon Bronzer i "Bikini Contest", 89 kr

Första intrycket är att det är en ganska stor dosa vilket är både bra och dåligt och sen är jag sjukt svag för när det är tryck på produkten - det ger både ett lyxigt och proffsigt intryck. När jag swatchar den på handen blir jag lite osäker på ifall den kan se orange ut på huden och hoppas att den inte är allt för pigmenterad när den borstas på i ansiktet. Gillar att det inte glittrar men är ett fint skimrande glow, exakt så som ett solpuder ska vara.

Till min glädje är det inte så jättepigmenterat vilket betyder att det går att använda det för att ge en lättare touch av färg och glow men det går också att "bygga upp" så att det blir mer färg vilket gör att det funkar året runt, både när man är blek och när man är solbränd. Jag använde en borste som är till just för bronzepuder vilket kanske underlättade att få ett lite mer nedtonat resultat.

När jag däremot testade en mer kompakt borste och gick loss lite mer på solpudret så blev nyansen inte riktigt lika fin - på min bleka hud gick den liiite åt orange. Men är man mörkare i hudtonen själv så neutraliseras det nog. Uppdaterar er om det så fort jag vet hur den blir (BUS-test är på gång! 😏)

På bilder längre ner ser ni hur det ser ut på huden men först ska ni få läsa om...

Plus

 • Perfekt skimmer
 • Lite större = mer produkt
 • Fint och lyxigt tryck
 • Inte för mycket pigment
 • Innehåller solskyddsfaktor 15

Minus

 • Locket känns inte så stabilt - kan nog börja glappa lite efter att ha öppnat och stängt det för många gånger
 • Lite opraktiskt utformad - förpackningen är lite klumpigare än den behövt vara. Inte speciellt bära-med-sig-vänligt vilket man kan vilja att ett solpuder ska vara.
 • Går aningen för mycket åt orange om man applicerar mycket på blek hud

Wet n Wild Megaglo Make up stick highlighter "When the nude strikes", 79 kr

Jag blev så förvirrad av den här lilla krabban först - jag läste väldigt slarvigt på sidan och trodde att det var en kombinerad concealer/highlighter (hur det nu skulle funka..😂) men när jag testade att "dölja" en prick i ansiktet så kände jag att det här är solklart ingen concealer, och efter en liten check på sidan så fick jag det bekräftat - det här är till 100% en highlighter, men den ligger i kategorin "concealers" eftersom den ingår i en serie ihop med concealers.


Så hur gör den jobbet som highlighter då? Egentligen är det bäst att låta bilderna tala för sig själva - som ni ser ger den ett jättefint skimmer som är väldigt tydligt men utan att få en att se översminkad ut (tycker jag).

Jag har aldrig testat highlighter som stick förut och den största fördelen jag upptäckte är att den är väldigt praktisk och enkel att jobba med - det är lätt att få den där man vill ha den.
Ett puder kan ju falla ner när det borstas på men sticket stryker du ju precis där du vill ha det och när du vill highlighta mindre områden så tar du bara lite på fingret och duttar på precis där det ska vara.
Samma sak om du vill ha ett neutralare resultat på kindbenen - ta lite på fingrarna och dutta försiktigt istället för att stryka med hela sticket.

Det här highlightersticket funkar bra till alla ställen jag brukar använda highlighter förutom som ögonskugga - eftersom den är i ett krämigt format så lägger den sig i linjerna, även ihop med ögonskugga. Det är väl det som är ett minus jämfört med en highlighter i puderform - såna brukar jag även använda som ögonskuggor.

Plus

 • Enkel att applicera
 • Bra med skimmer
 • Fin nyans
 • Priset
 • Att den är vegansk 💚🐭

Minus

 • Blir inte bra som ögonskugga
 • Man måste tänka på att trycka till locket när man stänger det tills det klickar till - annars är det stor risk att den ramlar av och det är ju inte så kul om det ramlar runt i väskan t.ex. Men bara man vet om det så är det ju inget minus längre.

Bild nr 1: Min ansiktshy naturlig. Bild nr 2: Med bara solpudret och highlightern, inget övrigt. På denna bild har jag ett läppstift som också är från Wet n Wild (Megalast Liquid Catsuit i "Berry Recognize", det hittar ni också hos Svensk Hälsokost).

På dessa bilder har jag foundation under (Lumene Glow foundation "Soft Honey") och står i ett väldigt kallt ljus. Jag visar halsen för att ni ska se färgnyansen tydligt - det blir alltså inte speciellt orange utan en fin och naturlig brun ton, även om det inte ser så naturligt ut när halsen är i en helt annan färg 😂

Bild 1: Närbild på highlightern på kindbenet. Bild 2: Highlightern som ögonskugga, vilket jag dock inte kommer att använda den som framöver då den lägger sig i linjerna - den är ju trots allt inte gjord för det men ville testa ändå.

Bild 1: Det här var intressant - här är jag i ett varmare ljus och det syns en tydlig skillnad. Oavsett ljus så ser den dock väldigt orange-aktig ut på en bomullspad men inte i ansiktet.

Bild 2: Jämför man denna bild på ansiktet med dom ovan ser ju dock min ansiktshy också något orange ut, men halsen är fortfarande osminkad så där ser ni skillnaden med/utan solpudret.

Och avslutningsvis - ikväll kommer jag publicera en tävling där ni har chansen att vinna just dessa två + ytterligare en sak så kolla in senare!

OBS! Endast veganska tips sen Oktober 2018

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229